Opetuslupalaiset autokoulussa

Tämä tietosivu on tehty niille opetuslupalaisille, jotka aloittavat opetusluvalla lakimuutoksen jälkeen 1.7.2018. Lämpimästi tervetuloa autokouluumme suorittamaan osaopintoja.  Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin.  

Onko sinulla jo ajokortti, jonka olet suorittanut opetusluvalla? >>tutustu riskientunnistamiskoulutukseen täältä.

Kun opetuslupa-asianne ovat Ajovarman kanssa kunnossa, opetuslupaopetus etenee seuraavalla kaavalla, yhteistyönä autokoulun kanssa:

1.) Autokoulussa 

EAS*-opetus, ellei muita ajokortteja ole pohjalla (varmista hyväksiluku Ajovarmalta)

*ensimmäisen ajokortin teoriatunnit (turvallisuuskoulutus).


2.) Opetusluvalla   

EAS-todistuksen saamisen jälkeen ajot voidaan aloittaa opetusluvalla. Muista pitää EAS-todistusta mukana aina ajon aikana + kokeissa. 

3.) Autokoulussa     
Riskikoulutus, kun opetusluvalla on ajettu vähintään 10h. Pidä tunneista kirjaa ja toimita opetuskortti meille, kun haluat jatkaa riskikoulutukseen. Valmiin pohjan opetuskortista saat esimerkiksi tulostettua täältä.
4.) Opetusluvalla Riskikoulutuksen jälkeen kannattaa viimeistään suorittaa teoriakoe ja tarvittaessa ajaa viimeiset harjoitustunnit opetusluvalla ennen ajokoetta. Ajokokeeseen tarvitset mukaan ainakin EAS- ja riskitodistukset autokoululta. 

Huom! Tämä on yleisohjeistus. Tarkemmat ja viimeiset ohjeet antaa Ajovarma.  

Suosittelemme lämpimästi myös opetuslupalaisille sähköistä oppimisympäristöä (49€), joka sisältää kattavia harjoitustehtäviä teoriakoetta varten sekä sähköisen oppikirjan. 

A.) Turvallisuuskoulutus (EAS-koulutus)

Turvallisuuskoulutus on pakollinen opintokokonaisuus kaikille ensimmäistä ajokorttia suorittaville oppilaille. Meidän kauttamme voit käydä kyseiset teoriat virtuaalisesti tai paikan päällä. Hinnaston löydät täältä ja kurssin sisällöstä lisätietoa täältä.

Ilmoittaudu turvallisuuskoulutukseen (EAS) täältä ( EAS/B-opetus).B.) Riskientunnistamiskoulutus

Riskientunnistamiskoulutus on pakollinen opintokokonaisuus kaikille ajokorttia suorittaville oppilaille. Opetuslupalaiset suorittavat tämän kurssin, kun liikenteessä on ajettu vähintään 10 tuntia. Lue lisää riskientunnistamiskoulutuksen sisällöstä täältä ja hinnastosta täältä.

Jos olet käynyt meidän kauttamme EAS-koulutuksen niin riittää, että soitat meille ja katsotaan yhdessä sopiva ajankohta riskientunnistamiskoulutukseen.  Uudet oppilaat voivat ilmoittautua täällä

C.) Lisäpalveluita

Meidän kauttamme voit ostaa myös yksittäisiä ajotunteja tai vaikkapa kehutun testi-inssin. Opettajamme käyvät viikoittain ajokokeissa eritasoisten ajo-kokelaiden kanssa ja heillä on ajantasainen tietotaito siitä, mitä hyväksytty koe vaatii. Tässä on loistava mahdollisuus napata viime hetken vinkit talteen ammattilaisilta.  Ota yhteyttä p. 0400 284 213


Suuntaa-antava esimerkki opetusluvan kustannuksista 

Opetuspolkimet ja niiden asennus noin 300€
Opetuspolkimien irrotus noin 50€
Opetusluvan hakeminen 30€
Autokoulun pakolliset kurssit (EAS ja riskientunnistamiskoulutus) alk. 310€
Polttoainekustannukset x
Ajokorttilupahakemus 35€
Koemaksut alk. 125€
Oppimismateriaalin hankinta x
Arvo opetuslupaopettajan omalle ajalle Keskimäärin opetuslupalaiset ajavat 25-50 tuntia

Suosittele meitä

Facebook Instagram 0Jaa