Ohjeita oppilaalle

Täältä löydät kattavan koosteen siitä kuinka autokoulu etenee. Lisätietoa antaa sihteeri p.  0400 284 213 tai info@smartdriver.fi

Toimisto

Toimisto palvelee joka arkipäivä kello 12.00-17.00. Kiireisin aika päivästä on kello 16.00 jälkeen. Suosittelemme hoitamaan ajokorttilupahakemukset, passikuvaukset ja koevaraukset päiväsaikaan, jotta ehdimme käymään asiat läpi ajan kanssa ja sinulla on aikaa esittää kysymyksiä.

Ajokorttilupahakemus

Toimita tarvittavat liitteet sihteerille henkilökohtaisesti toimiston aukioloaikoina.

1.) 2kpl paperisia passikuvia (tai jos olet hankkinut viiden vuoden sisällä passin/henkilökortin niin passikuvat löytyvät järjestelmästä. Koodia ei tarvita). Saat paperilliset passikuvat myös meidän kauttamme 10€ hintaan.

2.) Ota toimistolle mukaan myös passi tai suomalainen henkilökortti tunnistusta varten.

3.) Ajovarma laskuttaa hakemuksen käsittelystä 35€. Tuo raha sihteerille samaan aikaan muiden liitteiden kanssa. Muista taharaha käteisellä, koska maksu ei jää meille. Me toimitamme puolestasi hakemuksen liitteineen Ajovarmaan. 

*Jos sinulla on jokin seuraavista sairauksista tarvitset ajokorttilupahakemuksen liitteeksi myös lääkärintodistuksen. Lue tämä.

** Jos sinulla on voimassaoleva passi/henkilökortti sekä sähköinen passikuva ja allekirjoitusnäyte, voit hakea ajokorttilupahakemuksen sähköisesti 20€ hintaan. Lisätietoa: täältä.

Teoriakoe

Käytyäsi kaikki teoriatunnit ja ajokorttilupahakemuksesi on hyväksytty, voit varata teoriakokeen. Teoriakokeen voit varata Ajovarman nettisivuilta tai soittamalla Ajovarmalle, tarvittaessa voit myös poiketa toimistossamme. Jos olet alle 18 -vuotias, voit varata teoriakokeen aikaisintaan kuukautta ennen syntymäpäivääsi mutta ajokorttilupahakemus kannattaa laittaa kuntoon jo hyvissä ajoin. 

Kokeeseen tarvitset:

-Todistus saadusta teoriaopetuksesta. Todistuksen saat sihteeriltä, kun olet maksanut autokoulusta vähintään ensimmäisen erän.

-Henkilöllisyystodistus (passi tai suomalainen henkilökortti).

-Kirjallinen teoriakoe 35€ tai suullinen 94€. Lisäksi suositellaan, että maksat teoriakokeen yhteydessä ennakkoon myös ajokokeen 90€.

Teoriakokeen jälkeen anna teoriatodistus ajo-opettajallesi. Teoriakoe on voimassa vuoden, jonka sisällä ajokoe tulee suorittaa hyväksytysti läpi. Ajokorttilupahakemus on voimassa 2-3 vuotta myöntämispäivästä. 

Ajotunnit ja -koe

Ajotunnit voit aloittaa, kun maksat autokoulusta vähintään 300€ ja olet toimittanut ajokorttilupahakemuksen liitteet sihteerille. Ajotunnin standardi pituus on 50 minuuttia ja se on kokonaisaika opettajan kanssa (palaute, ajaminen, ajanvaraus, siirtymiset jne.). Ajotunneista ja peruutuksista sovitaan ensisijaisesti ajo-opettajan kanssa. 

Kurssin hintaan sisältyy auton vuokra ensimmäisessä ajokokeessa mutta mahdollisesta uusintayrityksestä autokoulu veloittaa auton käytöstä kokeessa voimassaolevan hinnaston mukaisesti erikseen.

Jos et saavu ajotunnille sovittuna ajankohtana tai tulet tunnille liian myöhään, veloitamme normaalin ajotunnin hinnan. Peruutus pitää tehdä opettajalla edellisenä arkipäivänä kello 12.00 mennessä, jotta opettaja ehtii saamaan tilallesi toisen oppilaan. Jos et tiedä milloin ajotuntisi on, katso se Webautosta tai soita meille.

Opettajien tai sihteerin yhteystiedot löydät täältä. Sairastapaukset katsotaan tapauskohtaisesti, mutta varaudu näyttämään lääkärintodistus.

Simulaattori Pimeänajo ja liukasajo suoritetaan riskientunnistuskoulutuksessa. Simulaatio-opetus etenee vikkelästi, joten jos et osaa hyvin suomea, englantia tai ruotsia, suosittelemme ottamaan mukaan tulkin. Simulaatioajot suoritetaan simulaattorissa keskustan toimistossamme ja aikaa yhteen aiheeseen kannattaa varata noin tunti.  Ajan voit varata suoraan sihteeriltä tai opettajalta. 
Sähköinen oppimisympäristö Palvelussa voit käydä virtuaaliteoriatunteja (EAS ja RISKI) etusivun kautta ma-to kello 14.00-21.00 välillä. Palvelusta löytyy myös kattava harjoitusmateriaalikokoelma: erilaisia tasokokeita, videoita, harjoitusteoriakoe jne. Lisätietoa täältä.
Poikkeuslupa Eikö ikä riitä ja tarvitset B-ajokortin? Poikkeusluvasta saat lisätietoa täältä.

Ilmoittaudu kursseille

Suosittele meitä