Ohjeita oppilaalle

Täältä löydät kattavan koosteen siitä kuinka autokoulu etenee. Lisätietoa antaa sihteeri p.  0400 284 213 tai info@smartdriver.fi

Toimisto


Toimisto palvelee joka arkipäivä kello 12.00-17.00. Kiireisin aika päivästä on kello 16.00 jälkeen. Suosittelemme hoitamaan ajokorttilupahakemukset, passikuvaukset ja koevaraukset päiväsaikaan, jotta ehdimme käymään asiat läpi ajan kanssa ja sinulla on aikaa esittää kysymyksiä.


Ajokorttilupahakemus


Toimita tarvittavat liitteet sihteerille henkilökohtaisesti toimiston aukioloaikoina.


  • 2kpl paperisia passikuvia (tai jos olet hankkinut viiden vuoden sisällä passin/henkilökortin niin passikuvat löytyvät järjestelmästä. Koodia ei tarvita). Saat paperilliset passikuvat myös meidän kauttamme 10€ hintaan.
  •  Ota toimistolle mukaan myös passi tai suomalainen henkilökortti tunnistusta varten.
  •  Ajovarma laskuttaa hakemuksen käsittelystä 35€. Tuo raha sihteerille samaan aikaan muiden liitteiden kanssa. Muista taharaha käteisellä, koska maksu ei jää meille. Me toimitamme puolestasi hakemuksen liitteineen Ajovarmaan. 


*Jos sinulla on jokin seuraavista sairauksista tarvitset ajokorttilupahakemuksen liitteeksi myös lääkärintodistuksen. Lue tämä.


** Jos sinulla on voimassaoleva passi/henkilökortti sekä sähköinen passikuva ja allekirjoitusnäyte, voit hakea ajokorttilupahakemuksen sähköisesti 20€ hintaan täältä.

Teoriakoe


Käytyäsi kaikki teoriatunnit ja ajokorttilupahakemuksesi on hyväksytty, voit varata teoriakokeen. Teoriakokeen voit varata Ajovarman nettisivuilta tai soittamalla Ajovarmalle, tarvittaessa voit myös poiketa toimistossamme. Jos olet alle 18 -vuotias, voit varata teoriakokeen aikaisintaan kuukautta ennen syntymäpäivääsi mutta ajokorttilupahakemus kannattaa laittaa kuntoon jo hyvissä ajoin. 


Kokeeseen tarvitset:


  • Todistus saadusta teoriaopetuksesta (ellei sinulle ole avattu todistusta järjestelmästä, jolloin fyysistä paperia ei tarvita). Todistuksen/järjestelmän avauksen saat sihteeriltä, kun olet maksanut autokoulusta vähintään ensimmäisen erän.
  • Henkilöllisyystodistus (passi tai suomalainen henkilökortti).
  • Kirjallinen teoriakoe 35€ tai suullinen 94€. Lisäksi suositellaan, että maksat teoriakokeen yhteydessä ennakkoon myös ajokokeen 90€.


Teoriakoe on voimassa vuoden, jonka sisällä ajokoe tulee suorittaa hyväksytysti läpi. Ajokorttilupahakemus on voimassa 2-3 vuotta myöntämispäivästä. 


Suullinen teoriakoe tulkin kanssa: Ajovarma vaatii tulkin olevan ammattitulkki. Tulkki todistaa pätevyytensä kokeen yhteydessä Ajovarmalle. Voit hankkia tulkin itse tai meidän kauttamme. Koska tulkin etsiminen ja aikataulujen sopiminen on työlästä, perimme järjestelystä maksun. Kysy lisää sihteeriltä p. 0400 284 213.  

Ajotunnit 


Ajotunnit voit aloittaa, kun maksat autokoulusta vähintään 300€ ja olet toimittanut ajokorttilupahakemuksen liitteet sihteerille. Ajotunteja voit varata sihteerin tai ajo-opettajasi kanssa. 


Ajotunnin standardi pituus on 50 minuuttia ja se on kokonaisaika opettajan kanssa (palaute, ajaminen, ajanvaraus, siirtymiset jne.). Ajotunneista ja peruutuksista sovitaan ensisijaisesti ajo-opettajan kanssa. 


Ajotunneille lähtö tapahtuu Eerikinkatu 1 osoitteesta. Eerikinkatu päättyy mutkaan, jossa opettajasi odottaa sinua. Paikalla ei ole erillistä toimistoa vaan kyseessä on tienvarsi. Laittamalla osoitteen Google Mapsiin löydät varmasti paikalle. Apua paikan löytämiseen saat tarvittaessa sihteeriltä tai ajo-opettajaltasi. Paikalle pitäisi olla helppo löytää. 


Jos et saavu ajotunnille sovittuna ajankohtana tai tulet tunnille liian myöhään, veloitamme normaalin ajotunnin hinnan. Peruutus pitää tehdä opettajalla edellisenä arkipäivänä kello 12.00 mennessä, jotta opettaja ehtii saamaan tilallesi toisen oppilaan. Jos et tiedä milloin ajotuntisi on, katso se Webautosta tai soita meille.


Opettajien tai sihteerin yhteystiedot löydät täältä. Sairastapaukset katsotaan tapauskohtaisesti, mutta varaudu näyttämään lääkärintodistus.

Ajokoe


Kurssin hintaan sisältyy auton vuokra ensimmäisessä ajokokeessa mutta mahdollisesta uusintayrityksestä autokoulu veloittaa auton käytöstä kokeessa voimassaolevan hinnaston mukaisesti erikseen. Veloitus tehdään siksi, että auto ja opettaja voisi olla ajossa samaan aikaan muualla ja tämän takia auton käytöstä täytyy luonnollisesti maksaa. Ajokoe tapahtuu Ajovarman toimipisteessä. Tutustu ajokokeen kulkuun täältä

Simulaattori


Pimeänajo ja liukasajo suoritetaan riskientunnistuskoulutuksessa. Simulaatio-opetus etenee vikkelästi, joten jos et osaa hyvin suomea, englantia tai ruotsia, suosittelemme ottamaan mukaan tulkin. Simulaatioajot suoritetaan simulaattorissa keskustan toimistossamme ja aikaa yhteen aiheeseen kannattaa varata noin tunti. Ajan voit varata suoraan sihteeriltä tai opettajalta. 


Poikkeuslupa


Eikö ikä riitä ja tarvitset B-ajokortin? Poikkeusluvasta saat lisätietoa täältä.


Suosittele meitä

Facebook Instagram 1Jaa