Ohjeita oppilaalle

Täältä löydät kattavan koosteen siitä, kuinka autokoulu etenee. Lisätietoa antaa sihteeri puhelimitse 0400 284 213 tai sähköpostilla osoitteessa info@smartdriver.fi.

 

 

Toimisto

 

Toimisto palvelee maanantaista torstaihin kello 12.00-17.00 ja perjantaisin kello 12.00-15.00.

 

Tervetuloa!!

Ilmoittautuminen

 

Kun kirjaudut meille autokouluun, olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian, yleensä seuraavana arkipäivänä. Voit aina valita seuraavaksi alkavan B-ajokorttikoulutuksen ja sovitaan sen jälkeen yhdessä aikataulusta ja yksityiskohdista. Non-stop kursseilla aloitus ei ole sidottu mihinkään tiettyyn päivään.

 

Pyydämme sinua käymään henkilökohtaisesti myös toimistollamme, jotta sopimus saadaan allekirjoitettua ja tällöin voimme myös keskustella mm. kurssin sisällöstä ja ajokorttipaketin valinnasta. 

 

 

Ajokorttilupahakemus

 

Ajokortin saaminen edellyttää ajokorttilupaa ja hyväksytty hakemus on kuljettajantutkintoon pääsyn edellytys. Lupa on voimassa kolme vuotta myöntämispäivä, joten voit hoitaa sen vaikka heti autokoulun aloittamisen yhteydessä.

 

Ajokorttilupahakemus tehdään osoitteessa: www.traficom.fiKirjaudu asiointipalveluun ja tunnistaudu.

 

Ajokorttilupahakemuksen voi tehdä myös Ajovarman toimipisteissä, voit varata ajan tästä.

 

Hinta hakemukselle on 24 € ja lisätietoja saat: ajokortti-infosta.

 

Voit myös aina olla yhteydessä toimistoon, jos tarvitset apua.

 

Teoriakoe

 

Käytyäsi vähintään 4 EAS teoriatuntia  ja ajokorttilupahakemuksesi on hyväksytty, voit varata ajan teoriakokeeseen.

 

Teoriakokeen voit varata Ajovarman nettisivuilta tai soittamalla Ajovarmalle, puh. 029 534 5115 (ma-pe klo 8-15.45).

 

Tarvittaessa voit myös poiketa toimistossamme ja voimme varata kokeen yhdessä. 

 

Kokeeseen tarvitset:

  • Todistus saadusta teoriaopetuksesta.

           Fyysistä paperia ei tarvita, jos todistus on auki WebAuton järjestelmässä.

  • Henkilöllisyystodistus (passi tai suomalainen henkilökortti).
  • Kirjallinen teoriakoe 40€ tai suullinen 107€.

Teoriakoe on voimassa vuoden, jonka sisällä ajokoe tulee suorittaa hyväksytysti läpi. 

 

Suullinen teoriakoe tulkin kanssa:

 

Tulkin on oltava koulutettu ammattilainen. Tulkin tulee todistaa pätevyytensä tutkintotodistuksella kokeen yhteydessä Ajovarmalle. Kokeen varaus soittamalla Ajovarmalle, puh. 029 534 5115 (ma-pe 8-15.45)


Ajotunnit 

 

Ajotunnit voit aloittaa, kun maksat autokoulusta vähintään 300€ ja olet tehnyt EAS-teoriatunnit. Ajotunteja voit varata toimiston kautta tai ajo-opettajasi kanssa. 

 

Ajotunnin pituus on 50 minuuttia ja se on kokonaisaika opettajan kanssa (palaute, ajaminen, ajanvaraus, siirtymiset jne.). Ajotunneista ja peruutuksista voit sopia oman ajo-opettajan kanssa, mutta myös toimistossa. 

 

Ajotunneille lähtö tapahtuu osoitteesta Eerikinkatu 1. Eerikinkatu päättyy mutkaan, jossa opettajasi odottaa sinua auton luona. Paikalla ei ole erillistä toimistoa vaan kyseessä on tienvarsi, johon pysäköimme vapaana oleviin pysäköintiruutuihin. Laittamalla osoitteen Google Mapsiin löydät varmasti paikalle. Apua paikan löytämiseen saat tarvittaessa sihteeriltä tai ajo-opettajaltasi. Paikalle pitäisi olla helppo löytää.

 

Jos et saavu ajotunnille sovittuna ajankohtana tai tulet tunnille liian myöhään, veloitamme normaalin ajotunnin hinnan (80€). Peruutus pitää tehdä opettajalle edellisenä arkipäivänä kello 12.00 mennessä. Maanantain ajotunnit tulee peruuttaa viimeistään perjantaina klo 12. Jos et tiedä milloin ajotuntisi on, katso se kirjautumalla Webautoon tai soita meille hyvissä ajoin.

 

Opettajien tai sihteerin yhteystiedot löydät täältä. Sairastapaukset katsotaan tapauskohtaisesti, mutta varaudu näyttämään lääkärintodistus.


Ajokoe

 

Ajokokeeseen voit mennä kun riittävä opetusmäärä on saavutettu ja autokoulun maksut maksettu.

Varaa aika yhdessä opettajasi kanssa tai toimistolla, jotta voimme tarjota sinulle tutun autokoulun auton käyttöösi myös kokeeseen.

 

Ajokoe tapahtuu pääsääntöisesti Ajovarman toimipisteessä Turussa. Toki koe on mahdollista tehdä myös muulla paikkakunnalla.

 

Kurssien pakettihintaan sisältyy auton vuokra ensimmäisessä ajokokeessa, mutta mahdollisesta uusintayrityksestä veloitamme auton käytöstä kokeessa voimassaolevan hinnaston mukaisesti. 

 

Kokeeseen tarvitaan mukaan henkilöllisyystodistus ja E100 lomake. Opettaja huolehtii että tämä lomake on täytetty ja mukana kokeen aikana.

 

Tutustu ajokokeen kulkuun täältä


Simulaattori

 

Pimeänajo ja liukasajo suoritetaan osana riskientunnistuskoulutusta. Simulaatio-opetus etenee vikkelästi, joten jos et osaa hyvin suomea, englantia tai ruotsia, suosittelemme ottamaan mukaan tulkin. Simulaatioajot suoritetaan simulaattorissa keskustan toimistossamme ja aikaa yhteen aiheeseen kannattaa varata noin tunti. Ajan voit varata suoraan sihteeriltä tai opettajalta. 

 

Poikkeuslupa

 

Eikö ikä riitä ja tarvitset B-ajokortin? Poikkeusluvasta saat lisätietoa täältä.